Ο Διευθυντής Βασιλείου Φώτης και ο σύλλογος διδασκόντων σας καλοσωρίζουν στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλής. Καλή περιήγηση!

IMG_1725     IMG_1713    IMG_1732

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΗΣ

 

Μια εβδομάδα γεμάτη με ενημέρωση, επισκέψεις, συνεντεύξεις, γνωριμίες, δραστηριότητες και διασκέδαση πέρασαν οι 20 ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και οι 2 Πολωνοί μαθητές φιλοξενούμενοι του Δημοτικού Σχολείου Καλής από τις 7 έως και τις 13 Δεκεμβρίου στα πλαίσια των Επισκέψεων Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius « Me, myself and my tale». Εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων από τη συντονίστρια χώρα Τουρκία, την Τσεχία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αγγλία,  και  τη Β. Ιρλανδία βρέθηκαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Το θέμα του προγράμματος είναι η ανάδειξη της κουλτούρας της κάθε χώρας μέσα από παραδοσιακά παραμύθια και τοπικούς μύθους. Η χώρα μας εκτός των άλλων δράσεων (γνωριμία με την κάθε χώρα, παρουσίαση του τόπου και της ιστορίας του), παρουσίασε και έξι εικονογραφημένους μύθους, συμμετέχοντας παράλληλα στην παραγωγή ενός κοινού παραμυθιού με τη συνεργασία όλων των χωρών

Οι μαθητές παρουσίασαν στους Ευρωπαίους Εκπαιδευτικούς στα Αγγλικά θεατρικό αποσπάσιμα από το έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» και μια παράσταση κουκλοθέατρου (και αυτή στα Αγγλικά) βασισμένη στη διασκευή του Ιρλανδικού Παραμυθιού πάνω στο οποίο δουλέψαμε.

Όλες οι αποστολές επισκέφτηκαν το Δήμο Σκύδρας όπου τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Λαουντό Μιχαήλ, τον Διευθυντή Προσωπικού κ. Καραπαναγιώτη Ιγνάτιο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σκύδρας κ. Αντωνιάδη Θεόδωρο. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωποι του Δήμου πρόσφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα, αναμνηστικά δώρα και τους ενημέρωσαν για θέματα που αφορούν την περιοχή μας (τοπική οικονομία, ιστορία) αλλά και για θέματα σχετικά με τον τρόπο διοίκησης του Δήμου και απάντησαν πρόθυμα στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τσαλικίδη Νικόλαο και το Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε. Πέλλας  κ. Φανιόπουλο Χριστόδουλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους διάφορα θέματα που αφορούν την Α/θμια Εκπαίδευση.

Στις δραστηριότητες της εβδομάδας περιλαμβάνονται οι Επισκέψεις στα Μουσεία Πέλλας και Βεργίνας με τη συνοδεία ξεναγού, η επίσκεψη στον παλαιό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, στα Ιαματικά Λουτρά του Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ) ξενάγηση στην πόλη της Έδεσσας (Καταρράκτες, Κιουπρί, Πλατείες και αγορά).

Η εβδομάδα τελείωσε με το αποχαιρετιστήριο γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική στο Λουτράκι όπου και γνώρισαν τη σημαίνει Ελληνικό Γλέντι και χορός.

 

Για το Δ. Σ. Καλής

Βασιλείου Φώτης Διευθυντής

Αποστολίδου Κυριακή Εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας Συντονίστρια

Comments are closed.