Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Screenshot_1

 

Από το 2013 και με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό «Το χαμόγελο του Παιδιού» και το «You Smile» πραγματοποιεί την σχολική δράση «Μίλα Τώρα». Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Φ.2.1/ΜΓ/75735/120154/Δ7).

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 το Δημοτικό Σχολείο Καλής συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ – σταματήστε το Bullying». Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ενημερώθηκαν για τον σχολικό εκφοβισμό, συζήτησαν τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται, διαχώρισαν τον εκφοβισμό από την πλάκα και τα πειράγματα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση πρακτικών αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού για κάθε εμπλεκόμενο ή μη εμπλεκόμενο άτομο σε αυτήν την κατάσταση (θύτη – θύμα – παρατηρητή-ές).

Comments are closed.