Ολοκλήρωση Προγράμματος eTwinning, Ομάδα: «Ειδικοί Παιδαγωγοί», Τμήμα Ένταξης

Οι Κύκλοι του Καντίνσκι στο Διάστημα

Οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης του Δ. Σ. Καλής, με συντονίστρια την υπεύθυνη του Τμήματος Ένταξης του σχολείου, Τυριακίδου Πολυνίκη, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα eTwinning και συγκεκριμένα στην Ομάδα: «Ειδικοί Παιδαγωγοί». Η ομάδα των μαθητών που έλαβε μέρος στο πρόγραμμα απαρτίστηκε από τους εξής μαθητές: Αναστάσης Μπ. (Δ” Τάξη), Κρίστι Σ. (Ε” τάξη), Θεοδώρα Στ. (Ε” Τάξη), Άμπρα Ζ. (ΣΤ” Τάξη), Εσμερίνα Κ. (Γ” Τάξη).  Το πρόγραμμα διήρκησε 4 μήνες (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προώθησε μέσα από την τέχνη των μεγάλων ζωγράφων τη συναισθηματική ενίσχυση και την κοινωνικοποίηση των μαθητών εντός και εκτός τάξης. Παράλληλα, ανέδειξε τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και τη δυνατότητα της έκφρασης μέσα από την τέχνη.

Αρχικά, μέσα από συζήτηση συναποφασίστηκε ο εικαστικός και το έργο του. Έπειτα, ακολούθησε η τροποποίησή του από τους μαθητές. Έτσι, οι μαθητές, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού όποτε χρειαζόταν, χρησιμοποιώντας τα υλικά που τους έδωσε, προχώρησαν στη φιλοτέχνηση ενός νέου έργου τέχνης. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν μια παράσταση στο διάστημα με κύκλους από το γνωστό έργο του σημαντικού εικαστικού Βασίλι Καντίνσκι. Το έργο αυτό ονομάστηκε: «Οι Κύκλοι του Καντίνσκι στο Διάστημα», όνομα που δόθηκε έπειτα από συζήτηση σε επίπεδο ομάδας στην τάξη του Τμήματος Ένταξης. Με την ολοκλήρωση του έργου των μαθητών, η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κάδραρε το έργο και πλέον κοσμεί έναν από τους τοίχους του κτιρίου της σχολικής μονάδας.

Ακολουθεί βιντεοπροβολή στην οποία φαίνεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου τέχνης των μαθητών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος μοιράστηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος σε αυτό.

                rtyghjl        jhASDFGHJK

Σχολιάστε