Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Καβάλα

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ.Σ. Καλής επισκέφθηκαν την Καβάλα. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής, τα παιδιά του σχολείου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Πρόκειται για έναν οικισμό της πόλης που είχε κατοίκους Θράκες, Μακεδόνες και Ρωμαίους, οι οποίοι με τα χρόνια απέκτησαν κοινή γλώσσα την ελληνική και ο Χριστιανισμός είχε γίνει η κοινή τους πίστη. Παράλληλα, αποτελούσε οικονομικό πνεύμονα της αρχαίας πόλης με πολλά μεταλλεία, αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι ο σημαντικότερος στην Ανατολική Μακεδονία. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αρχαιολογικό μουσείο, παλαιολιθικό οικισμό, αρχαίο θέατρο, ακρόπολη, τμήμα της αρχαίας αγοράς, ιερό αιγυπτιακών θεοτήτων και τη φυλακή του Αποστόλου Παύλου.

ερφτγηθξκλ΄'

Στη συνέχεια, μεγάλοι και μικροί επισκέφθηκαν την παραλία της Νέας Ηρακλείτσας. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό του νομού Καβάλας που φημίζεται για το γραφικό λιμανάκι και την παραλία του, η οποία βραβεύτηκε για πρώτη φορά με γαλάζια σημαία το 2007 και θεωρείται μία από τις καλύτερες του νομού Καβάλας.

ςερτυθηιξκοπ

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου στην πόλη της Καβάλας. Χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα, η Καβάλα, η «Γαλάζια Πόλη» της Μακεδονίας, με την ξεχωριστή γοητεία της μάγεψε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες της.

ερτφυγηθξικολ΄'

Comments are closed.