Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning (2023)

Screenshot_3

Το eTwinning µπορεί να οριστεί ως η «αδελφοποίηση» δύο ή περισσότερων σχολείων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η δράση eTwinning δηµιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε µαθητές και μαθήτριες να µάθουν συνεργατικά, να µοιραστούν τις απόψεις τους και να δηµιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκοµίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισµικά οφέλη, καθώς έχουν τη δυνατότητα  να συµµετάσχουν σε κοινές εκπαιδευτικές εργασίες µε άλλα σχολεία εξασκώντας, παράλληλα, τις δεξιότητές τους στις ΤΠΕ.

Screenshot_1

Το Δημοτικό Σχολείο Καλής, με συντονίστρια την Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας του σχολείου, κα Αποστολίδου Κυριακή, συμμετέχει στη δράση «Ποτέ μην κρίνετε μια χώρα από το όνομά της». Πρόκειται για ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί σε διεθνές επίπεδο και τα σχολεία που θα συνεργαστούν είναι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Γεωργία.

ΑΦΙΣΑ e-twinning

Τμήμα Ένταξης

Το Τμήμα Ένταξης του Δ.Σ. Καλής συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning και συγκεκριμένα στη δράση «Ειδικοί Καλλιτέχνες», με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του Τ. Ε. του σχολείου, Τυριακίδου Πολυνίκης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο με την σύμπραξη σχολείων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Comments are closed.