Τα «Βιβλία σε Ρόδες» έφτασαν στο σχολείο μας και φέτος!

 

ηνξμ3

Τα «Βιβλία σε Ρόδες» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα.

Σκοπός του προγράμματος είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική.

Τα βιβλία φθάνουν στο σχολείο μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες και παραμένουν στη σχολική τάξη 2 εώς 4 εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για διάφορες δραστηριότητες. Τα θέματα  μπορούν να αξιοποιηθούν στα πλαίσια των μαθημάτων και σε κάθε άλλη μορφή project που μπορεί να υλοποιεί κάποιο τμήμα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου, με την καθοδήγηση της δασκάλας της τάξης, Χρυσοχοΐδου Μαρίας, υποδέχτηκαν τη δική τους βαλίτσα και περιπλανήθηκαν σε κήπους μυστικούς και μαγικούς, κήπους βασιλιάδων και γιγάντων, θρύλων και λαϊκών παραμυθιών, αγαλμάτων και σκιών, συναισθημάτων και ποιημάτων.

ψφγωηβ2

 

γη1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης του σχολείου, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του τμήματος, Τυριακίδου Πωλίνας, περιηγήθηκαν στον πλούσιο κόσμο της μυθολογίας ξεκινώντας με τη γέννηση των θεών και τις περιπέτειές τους και συνέχισαν γνωρίζοντας σημαντικούς ήρωες και τα κατορθώματά τους, τα παράξενα πλάσματα που αντιμετώπισαν και τα ταξίδια τους.

1

14  13

αλμπουμ2   αλμπουμ1

Comments are closed.