Χριστουγεννιάτικες Δράσεις

Στο Δημοτικό Σχολείο Καλής πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικες δράσεις την εβδομάδα πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας, Αποστολίδου Κυριακής, έψαλλαν τα κάλαντα στην αγγλική γλώσσα στις υπόλοιπες τάξεις και στον διευθυντή του σχολείου.

Κάλαντα στα αγγλικά

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού της τάξης, Γιαννουλίδου Σοφίας, παρασκεύασαν κορμό, τον συσκεύασαν σε ατομικές μερίδες και στη συνέχεια τον πρόσφεραν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς.

Παρασκευή κορμού

Επίσης, οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου, έστειλαν χριστουγεννιάτικες ευχές στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Ηλία, με τους οποίους διατηρούν επικοινωνία δια αλληλογραφίας τη φετινή σχολική χρονιά.

χριστουγεννιάτικές ευχές σε γειτονικό σχολείο

Στη συνέχεια, οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν κεντρικό χώρο του χωριού και καθώς και το Δημαρχείο, όπου έψαλλαν τα κάλαντα με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου, Κουκουλέτσου Καλλιόπης.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα

Οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης χόρεψαν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Ροδοβίτου Βασιλικής.

Χορός ε τάξη

Έπειτα, παρέδωσαν στο Δημαρχείο τα τρόφιμα που είχαν συλλέξει για το »χριστουγεννιάτικο τραπέζι».

συλλογή τροφίμων

Τέλος, οι μαθητές του σχολείου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από το Bazzar στολιδιών που πραγματοποίησε η Στ΄ τάξη με τη συμβολή της εκπαιδευτικού της τάξης, Μαρτζίκου Ιωάννας.

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η εκπαιδευτικός της Β΄ τάξης του σχολείου, Χρυσοχοΐδου Μαρία, διάβασε στους μαθητές του σχολείου το παραμύθι «Το δώρο της παπλωματούς», στο οποίο μια γενναιόδωρη παπλωματού φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Το παραμύθι αποτελεί ύμνο στην προσφορά, στη βοήθεια στον συνάνθρωπο, στην αυταπάρνηση και στη μαγεία της δημιουργίας.

1

2

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το διασκεδαστικό, ομαδικό παιχνίδι «Στο κεφάλι το “χω» με θέμα τα Χριστούγεννα, στο οποίο συμμετείχε το σύνολο των μαθητών, με ιδιαίτερη προθυμία και ευχάριστη διάθεση.

4

Comments are closed.